Reactie van Jeffrey Willems (aka Frank van de Berg)

Wat is je naam ?
Jeffrey Willems (aka Frank van de Berg)
Wanneer kwam je in aanraking met Roulette 103?
1987
Hoe oud was je toen?
16
Waar woonde je toen?
Hilversum
Heb je ook bij andere radiostations gewerkt, zo ja welke?
Radio Virginia 94.7 Hilversum Radio Illiusion Hilversum Radio Neutraal Hilversum Radio Virginia 100.7 Hilversum
Wat betekende Roulette voor je?
In eerste instantie een zender die overal goed te ontvangen was (frustratie uit Hilversum... het kwam de hoek niet om). Daarnaast een slimme muziek keuze (veel oldies). Het unieke van Roulette van de binding met de luisteraar. Moeilijk te verwoorden maar iedere luisteraar voelde zich "deel van het team" (ongeacht zijn of haar woonplaats). Roulette betekende uiteindelijk het echte werk en de moed om 's in Hilversum binnen te stappen (schijnt gelukt te zijn... ;-)
Wat vind je van het radioniveau van nu?
Moeilijk te vergelijken. Aan huidige (jonge) radiomakers worden andere eisen gesteld dan vroeger. Dalet, Powergold, formats, computers en schema's bepalen wat je mag doen. Jammer... het elimineert op voorhand talent en ideeen. Bij Roulette deed iedereen maar wat en was het slecht, dan kreeg je van je collega's op je donder net zolang tot het wel iets was. Ik denk dat de sfeer vroeger wel beter was maar de programma's minder profi. Wat is het belangrijkste...?
Beschrijf eens je ervaringen als medewerker.
Ik vond mezelf wel goed in het begin en dat had ik nu nog gevonden als er geen Roulette collega's hun klep 's hadden open gedaan: down to earth (nanno nanno). Mekaar sturen naar een zender met 1 smoel. Het was meer het gevoel wel te weten hoe het moest. En in zekere zin was dat ook wel onze kracht want iedereen straalde dat zelfde gevoel en idee uit. De muziekmix was zeker het laatste jaar door de invloed van Thor, Rene, Peter en Edwin optimaal: 's middags en 's avonds hits knallen en overdag verder goeie classics. De sfeer was overwegend goed. 's Zomers met bier en frikandellen van Broodje 86 (Dennis... goeie pik) op het balkon van de studio luisteren naar elkaars programma. Onlangs vond ik nog een oud ' trio' bandje van een collega in mijn archief en verdomme... de muziek was echt OK. Zelfs in het licht van deze tijd gezien...
Wil je verder nog iets kwijt?
Peter van Diemen en ik hebben een paar jaar geleden een soort mentale crash gehad waardoor we mekaar sindsdien niet meer hebben gesproken. De reden is me inmiddels echt ontgaan en was me toen ook al niet helemaal duidelijk... Dus. Zeg Bou... Wie blijft er het langst koppig? Of moet ik eerst een giga ontbijt voor je maken ;-)

<< Terug naar overzicht

Het hoorde erbij. Ik was gewoon verwend met goede radio. Tot het opeens steeds stiller werd in de ether.

– Hans de Jong (luisteraar)

Opmerkingen? Mail naar info@roulette103.net