Roulette 103

In de jaren 80 was het radiolandschap in Nederland heel anders dan zoals we dat nu kennen. Lokale Omroepen bestonden amper en ook commerciele radio was nog niet of nauwelijks aanwezig.

Nederland telde in deze jaren vele zogenaamde vrije radiozenders. Dit waren commerciele piratenstations die 7 dagen per week en 24 uur per dag uitzonden. De kwaliteit van deze zenders was altijd zeer proffesioneel en deze zenders werden dan ook erg goed beluisterd.

Door een wijziging in de wet zijn al deze radiostations eind jaren 80 verdwenen.

Op 17 December 1989 stopt ook Roulette 103 uit Baarn. Roulette was het laatste bolwerk van vrije commerciele radio in Nederland. Hierna zijn er helaas nooit meer stations van dit niveau ontstaan.

Als eerbetoon aan deze fantastische zenders ben ik eind 1999 deze pagina begonnen over Roulette 103 uit Baarn "De Gigant van Midden Nederland!"

Ane Sybesma, Webmaster

Binnenkort gaan wij een intervieuw houden over de nostalgie van Radio Roulette en Digitaal.
In verband met de afgelopen radio Reunie van Digitaal jl, zijn wij van plan iets te gaan vertellen bij Baarn Fm.
Daarom een oproep aan oud medewerkers van Roulette die dit lezen om met ons Contact hier over op te nemen.
Wij als Digitaal zouden het erg leuk vinden als er iemand van het oude Roulette zou mee gaan om ons bij te staan.
Nog voor de mensen die het niet weten, is dat Roulette en Digitaal min of meer broertjes zijn geweest van elkaar en toch een band hebben gehad.
Vooral bij het afscheid hadden we steun aan elkaar.
Ik heb tijdens de reunie de laatste programma leider en eigenaar gesproken van Digitaal en ook bij hem kwamen de verhalen boven van Roulette103.
Kortom het was gezellig en ik hoop dat er ook ooit nog iemand opstaat voor een éénmalige radio reunie met de oude Roulette jocks van toen.

Word vervolgd.

– Herman Cramer (gastenboek)

Opmerkingen? Mail naar info@roulette103.net