Roulette 103

In de jaren 80 was het radiolandschap in Nederland heel anders dan zoals we dat nu kennen. Lokale Omroepen bestonden amper en ook commerciele radio was nog niet of nauwelijks aanwezig.

Nederland telde in deze jaren vele zogenaamde vrije radiozenders. Dit waren commerciele piratenstations die 7 dagen per week en 24 uur per dag uitzonden. De kwaliteit van deze zenders was altijd zeer proffesioneel en deze zenders werden dan ook erg goed beluisterd.

Door een wijziging in de wet zijn al deze radiostations eind jaren 80 verdwenen.

Op 17 December 1989 stopt ook Roulette 103 uit Baarn. Roulette was het laatste bolwerk van vrije commerciele radio in Nederland. Hierna zijn er helaas nooit meer stations van dit niveau ontstaan.

Als eerbetoon aan deze fantastische zenders deze pagina over Roulette 103 uit Baarn "De Gigant van Midden Nederland!"


Wens Roulette 103 succes met de aankomende reunie. Ik hoop dat er ook Italo Classics zullen worden uitgezonden. Was zelf actief onder Combi 2 tussen 1978 en 1995 zond uit met VTA Vrije Televisie Amersfoort op kan.1 en zend nu nog sporadisch uit op de 60 cm band (498,5 MHz)
Ben nog steeds een goede vriend van Arthur Merkestijn, jullie vroegere zendertechneut en latere eigenaar van Roulette. Ook namens hem de groeten en tot horens!
Mijn italo website voor de "fans"
www.italocork.nl

Piratengroet!
Lex

– Lex (gastenboek)

Opmerkingen? Mail naar info@roulette103.net